Tecnologia digital: ZOTERO, UN GRAN DESCOBRIMENT!

Hola companys!

Crec que el programa zotero ens serà de gran ajut de cara al futur. Aquest ens presenta els següent avantatges:

A): En permet tindre guardades adreces web. Açò és un mecanisme de molt ajut per tal tindre guardades pàgines web d’interés.

B): Ens dóna l’opció de crear tantes carpetes com vulguem per tal d’organitzar aquestes pàgines web. Així, podem tindre guardades les web per temàtica que tracten, per ordre alfabètic o de tantes maneres com ens imaginem i com ens siga més fàcil de trobar després allò que cerquem.

C): I SOBRE TOT, remarcaria el darrer descobriment que ens ha mostrat els consultor. Zotero ens fa, automàticament, la citació bibliogràfica de les webs que vulguem. Aquest és un punt que per a nosaltres, gent de lletres que hem d’usar sovint bibliografia als nombrosos treballs que fem, ens serà de molt ajut, atès l’estalvi de temps que duu. Per a realitzar la citació  bibliogràfica automàtica amb el zotero cal seguir els següent passos:

Òbric zotero/ Documentation/ Using zootero/ Generating bibliographies…/ Citation styles/ zootero style repository (4º enllaç). Premem i obrim l’enllaç i instal·lem el model de fer citacions que vulguem o que en demanen. En aquest cas, la UOC ens exigeix que fem usar el model de citació bibliogràfica ISO-690 (autor-data); (prem ací per anar al lloc web del complement). Cal només que una vegada instal·lat a l’ordinador el zootero i el seu pluging -barreta que ix baix a la dreta-, instal·lem aquest complement (ISO-690). Fet açò, per obtindre la webgrafia anem a la carpeta del zotero on és la web usada i per obtindre la citació automàticament fem aquest altre procés:

Vaig a la carpeta on tinc la web guardada, clique amb el botó dret de la rata i seleccione: crear una bibliografia…; seleccionem el model de fer la citació que vulguem, en aquest cas ISO-690, i tot seguit seleccionem Guardar como RTF i premem Aceptar i tot fet. Hem obtingut automàticament la citació de la webgrafia usada.

 PREM ACÍ I VEURÀS UN VÍDEO EXPLICATIU

Què companys, m’he explicat bé, cregueu que ens serà d’ajuda aquesta aplicació del zotero?

Anuncis

3 comentaris

Filed under Autoavaluació projecte

3 responses to “Tecnologia digital: ZOTERO, UN GRAN DESCOBRIMENT!

 1. ntortras

  Ostres Josep, ets un geni!!
  La veritat és que quan va començar el semestre i veia el ritme que es demanava pensava que jo no seria capaç de tirar endavant. Però llavors et trobes companys com el Josep amb aquest afany per tirar endavant de manera pedagògica i divertida, sempre patint per ajudar i fer el màxim de feina possible i veus que tirarem endavant! Quina sort que he fet al trobar aquest grup!!! Gràcies a tots!!!!

 2. xsampietro

  Hola Josep
  He estat fent probes per utilitar Zotero per fer bibliografia i realment és una meravella. Les teves instruccions són molt útils i fàcils de seguir. Lúnic inconvenient que li vig al Zotero és que no tilitza el català ni el castellà per recopilar la biliografia. Però bé, tot no pot ser en aquesta vida! Bona nit.

  • jbellvis2012

   Hola Xavi;
   Sí, que el zootero no tinga el català com a llengua disponible és un desavantatge però, fes el truc de l’àvia… Còpia i desa, i tradueix amb el google… jaja. No és una meravella però ja és alguna cosa. Això sí, cal revisar la traducció perquè de vegades el traductor fica coses insòlites.
   Fins ara grup!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s